המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אופן
דלעת אקזוטית.
חמאה
שום
פטריות
שמנת
פלפל מלח אבקת שום ואגוז מוסקט
גבינה צהובה
חותכים את הדלעת לשני חלקים ומורחים חמאה מומסת, מכניסים לתנור בחום גבוה לחצי שעה.
בנתיים מכינים את המרק: חותכים שום קטן ומטגנים בחמאה, מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן, מוזגים 500 מ"ל שמנת לבישול ומתבלים.
מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד כרבע שעה. כשהדלעת רכה מוזגים לתוכה את המרק, מפזרים מעל גבינה צהובה ומחזירים לתנור לעוד 20 דקות. מוציאים, מחכים 5 דקות ומגישים.
*בתמונה הדלעת בתנור לפני המילוי