המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת פינטו
ל 25 טילונים
למאפה:
1 קילו בצק עלים מופשר
כוס סוכר
1/4 כוס בוטנים מסוכרים
50 g חמאה (או ביצה 1)
חבילת סוכר וניל
למילוי:
1 שמנת מתוקה (250g)
1 גבינת שמנת 30%
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 חבילה פודינג וניל (40g)
לקישוט:
שוקולד לבן מגורד
(או תותים/שבבי קרמל/סוכריות צבעונית)
*מחממים תנור ל-180 מעלות
* משמנים מעט את משטח העבודה
* מרדדים את בצק העלים על המשטח וחותכים אותו לרצועות ארוכות וברוחב 2 ס”מ
*מלפפים כל רצועה סביב קונוס מתכת, מתחילים מהידוק וליפוף החלק הצר אל כיוון פתח הקונוס, נלפף בצורה חופפת שבכל סיבוב הבצק יעלה
קצת על הבצק מהסיבוב הקודם
(ניתן לקנות בכל חנות למוצרי אפיה חבילת קונוסים או להכין בבית מגביע גלידה עטוף בנייר כסף)
* בסיום הליפוף נכניס את קצה הרצועה מתחת לבצק מהליפוף הקודם ונהדק, כדי שלא ייפתח במהלך האפייה
* בקערה נשים את החמאה והסוכר וניל ונכניס למיקרו ל 30 שניות (עד להמסה).
*נבריש את הטילונים בחמאה
*נערבב בצלחת את הסוכר והבוטנים
*נגלגל את הטילון בצלחת הסוכר והבוטנים
*נניח את הטילונים המסוכרים בצורה מרווחת על תבנית עם נייר אפיה
*אופים 20- 30 דק' (עד שהטילונים שחומים)
*מוציאים את הקונוסים בזהירות (רותחים) מתוך טילוני הבצק
*מחזירים את טילוני הבצק לתנור ב 150 מעלות ל-10 דקות, עד שהחלק הפנימי נאפה
*מצננים כ30 דק'
*בנתיים, מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים תוך כדי את אבקת הסוכר וחצי מכמות הפודינג.
מוסיפים את גבינת השמנת תוך כדי הקצפה ואת שארית הפודינג. מקציפים עד לקצפת יציבה.
*מזלפים את הקרם לתוך הקונוסים
*מגרדים מעל שוקולד לבן
(ניתן להניח תותים חתוכים לקישוט או להכניס חתיכות לתערובת הקרם)
*מפזרים מעט אבקת סוכר
*אוכלים ונהנים ♡