המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת כהן
דפי פילו
150 גרם חמאה מומסת
למילוי:
500 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה בולגרית או פטה
2 שקיות סוכר וניל
2כפות סוכר דק
לסירופ
כוס סוכר
כוס מים
2 כפות דבש,
2 כפות מיץ לימון
דפי פילו
150 גרם חמאה מומסת
למילוי
500 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה בולגרית במליחות עדינה או גבינת פטה אפשר כבשים או עיזים
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות סוכר דק
לסירופ
כוס סוכר
כוס מים
2 כפות דבש
מיץ לימון סחוט כ2 כפות
למרוח את עלי הפילו בחמאה לסדר בשכבות כ 8 עלים בכול פעם .
לחלק את המילוי לשניים, למרוח שכבת
מילוי בנדיבות, לעשות עוד שכבת דפי פילו ולמרוח שכבת מילוי נוספת
לעשות שכבת דפי פילו שלישית .
בעזרת סכין חדה לחתוך את המאפה לריבועים או מעויינים. למרוח חמאה מומסת
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דקות .
בזמן שהמאפה בתנור נכין את הסירופ על הגז.
לשפוך את הסירופ חם על המאפה כשהוא יוצא מהתנור.