המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ברבי
מצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
5 כפות שמן
כפית סוכר
כפית מלח
למלית:
חציל 1 מטוגן במחבת. משני צדדיו.
1 עגבניה, פרוסה לפרוסות.
1 גמבה אדומה חתוכה לאצבעות
6 כפות שמן.
200 גרם גבינה צהובה מגורדת, טרה.
100 גרם בולגרית 5%, משק צוריאל
10 גבעולי כוסברה, קצוצים דק.
6 שיני שום כתוש.
3 כפיות שומשום.
חצי כוס שמן זית
ביצה טרופה.
שליש כפית מלח, לפי הטעם.
שליש כפית פלפל שחור, לפי הטעם.
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערה לשים את הקמח, שמרים, מים, שמן לערבב להוסיף סוכר ומלח, ללוש למשך כחמש דקות ולהניח בצד לשעה. להוריד אוויר לבצק, לחלק ל2 כדורים שווים
לרדד את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ, לחתוך עם הסכין במרכז, לסדר את החצילים המטוגנים, לפזר את הגבינות, אבל העגבניות,הגמבה, הכוסברה ולטבל במלח ופלפל שחור .
לקלוע צמות כמו בתמונה, למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
לאפות על חום 180 ל30 דקות עד להזהבה.
לפני הגשה, שהמאפה חם לערבב את השיני שום כתוש בשמן זית, למרוח על המאפה
😊❤👌