יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מור

מאפה גבינות וירקות

מאפה גבינות וירקות

20 דקות ללא האפיה
תחייכו, זה לא עולה כסף
12

המרכיבים:

1 חבילה בצק פילו קפוא
מופשר במקרר
2 כוסות חלב 3% טרה
2 ביצים
1/3 כוס שמן זית
תרסיס שמן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
למלית-1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
צרור עלי מנגולד
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
150 גרם גבינת טוב טעם טרה
150 גרם גבינה בולגרית
1/2 כוס צנוברים קלויים
2 כפות זיתים שחורים חתוכים
1 פלפל אדום חתוך קוביות
להברשה- 1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים וקוצצים גס.
מטגנים את הבצל והפלפל בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים והזיתים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומצננים.
מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות, הבצל, הפלפלים והצנוברים.
שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לתערובת אחידה.
לוקחים 6 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות, מרססים בשמן זית תבנית מלבנית ועוטפים את שולי התבנית בבצק.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים בתבנית שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית ומרססים על הבצק מעט תרסיס שמן זית.
מברישים חצי מהכמות של תערובת הביצים והחלב על הבצק בתבנית. מסדרים מעל חצי מכמות המלית ואז שוב 2 דפי פילו, תרסיס שמן, תערובת חלב ביצים, שוב מלית ומסיימים בדפי פילו, שמן ומברישים בביצה טרופה.
אופים כ-30-40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ופריכים.
בתיאבון!

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...