המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ברבי
מצרכים:
לבצק:
קמח חיטה לבן בהיר – 1/2 קילו.
שמרים יבשים – כף
מים – 2 כוסות מים פושרים.
שמן קנולה – 5 כפות.
סוכר – כפית שטוחה
מלח – כפית שטוחה
המלית
חציל – יחידה בינונית, חתוך לעיגולים (עם הקליפה).
שמן קנולה – 6 כפות, לטיגון החצילים.
עגבניה – 2 יחידות בינוניות – , חתוכות לפרוסות.
בולגרית 5% שומן – 100 גרם, מפוררת.
פתיתי גבינה צהובה – שקית (200 גרם)
פלפל אדום – יחידה בינונית , חתוך לאצבעות.
כוסברה – 10 גבעולים (30 גרם), קצוצה.
מלח – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אורגנו מיובש – כפית שטוחה,לפי הטעם.
הציפוי
ביצה – 1 יחידה, טרופה.
שומשום – 3 כפיות, לפי הטעם.
זעתר – 3 כפיות שטוחות , לפי הטעם.
שום – 6 שיני שום כתושות.
שמן זית – 1/2 כוס
אופן הכנת המתכון
1. בקערה לשים את הקמח, השמרים, המים והשמן, לערבב, להוסיף את הסוכר והמלח, ללוש כ- 5 דקות ולשים בצד לשעה.
2. בינתיים לטגן את החצילים החתוכים לעיגולים עם הקליפה בשמן משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
3. להוריד את האוויר לבצק ולחלק ל- 2 כדורים שווים.
4. לרדד את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ ולחתוך עם הסכין צמות מכל הכיוונים (כמו בתמונה השלישית).
5. במרכז לסדר את החצילים המטוגנים, לפזר את העגבניות, הגבינות, הפלפל האדום והכוסברה, ולתבל במלח, פלפל שחור ואורגנו.
6. לקלוע צמות כמו בתמונה ולהרים כלפי מעלה כל צמה (כל צמה היא מנה שחותחים).
7. למרוח את הביצה הטרופה על המאפה ולפזר את השומשום והזעתר.
8. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד להזהבה.
9. לפני ההגשה כל עוד שהמאפה חם לערבב את שיני השום הכתושות בשמן הזית ולמרוח על המאפה מכל הכיוונים.
10. לחתוך כמו שחותכים פיצה ובתיאבון (: