המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת שרעבי
בצק:
3 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס חלב טרה חמים
3 ביצים
3 וחצי כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כף מלח
100 גרם חמאה טרה קרה, חתוכה לקוביות
לציפוי:
1 כוס שמן זית
250 גרם פירורי לחם
3 כפות עשבי תיבול יבשים (אורגנו, זעתר, שום גבישי)
1כפית מלח
1 כוס גבינה צהובה טרה מגוררת
2 כפות שקדים פרוסים
הכנת הבצק:
מערבבים שמרים וחלב בקערה.
מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהחמאה ומערבלים 10 דקות לכדור בצק.
מוסיפים בהדרגתיות את החמאה עד שכל קובייה נטמעת בבצק.
מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומתפיחים שעה עד הכפלת הנפח.
לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לכדורים(30 בערך).
משמנים תבנית קוגלהוף בשמן זית.
עוטפים כל כדור בשמן זית ומצפים בפירורי לחם ובעשבי תיבול.
ניתן להוסיף גבינה קשה בכל כדור.
מניחים את הכדורים בתבנית ומפזרים ביניהם את הגבינה המגוררת והשקדים.
מתפיחים כחצי שעה מתחת למגבת.
אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
מצננים עשרים דקות והופכים על משטח לקבלת פירמידה.