המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אלדר
דפי לזניה
תרד
שמן זית
שום כתוש
200 גר' גבינת נועם מגורדת
200 גר' מוצרלה מגורדת
חמאה קטנה
קמח
ליטר חלב
מלח, פלפל,סוכר, אגוז מוסקט
להמיס את החמאה בסיר בינוני, להוסיף 14 כפות קמח לבן ולערבב עם מטרפה ידנית עד שמתגבש, להוסיף ליטר חלב ולערבב בלי הפסקה עד שהרוטב מסמיך, לסגור, לתבל במלח, פלפל, מעט סוכר ואגוז מוסקט טחון
להוסיף את הגבינות אך להשאיר חופן מכל גבינה להקרמה
להקפיץ תרד בשמן זית ושום כתוש עד שמתרכך, לסנן נוזלים ולקצוץ, להוסיף לרוטב, לערבב היטב ולהרכיב את הלזניה בשכבות בתבנית אלומיניום בינונית או פיירקס, כאשר מתחילים ומסיימים עם רוטב, לכסות עם נייר אפיה ומעליו נייר כסף ולאפות על 180 טורבו למשך חצי שעה, להוציא כיסוי, לפזר את שארית הגבינות ולהקרים עד הזהבה