המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת
– עלי לזניה
– קוטג' – שני מיכלים
– גבינה צהובה – 2-3 פרוסות
– גבינה בולגרית – 50 גרם
– גבינה לבנה
– שמנת חמוצה 9%
– רסק עגבניות או muti מחית עגבניות (חצי מיכל)
– אורגנו
– פלפל שחור
– ביצה
הכנת מלית הגבינות:
יש לקחת את כל הגבינות, למעט הגבינה הצהובה ולערבב אותן, ביצה, יש להוסיף פלפל שחוק, מלח ואורגנו. ניתן להוסיף גבינות לפי טעם (מומלץ להוסיף קשקבל).
מלית העגבניות:
– יש לשים בקערה את מחית העגבניות, להוסיף מלח, פלפל ואורגנו
הכנת הלזניה
– יש לשים את עלי הלזניה זה לצד זה על התבניות
– יש לשים את מלית הגבינות
– יש לשים שכבה של מלית העגבניות מעל הגבינות
– יש להוסיף שכבת גבינה צהובה מגוררת או לחתוך ביד את הגבינה הצהובה ולשים מעל
ניתן לשים 2-3 שכבות על פי גודל התבנית
בשכבה האחרונה יש לשים גבינה צהובה ואורגנו
יש לחמם ב – 180 – 200 מעלות, כ-40 דקות (יש לבדוק שעלי הלזניה התרככו ובמידה ולא להוסיף עוד 10 דקות)