יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת בלונדר ביבס

כאנפה בניחוח זהר

כאנפה בניחוח זהר

30 דקות
טעים קר
4-6

המרכיבים:

חבילת קדאיף
200 גרם חמאה מומסת
50 גרם חמאה לשימון
חבילת גבינת טוב טעם
100 גרם גבינת שמנת 30% טבעי
פיסטוקים קצוצים

לסירופ
כוס סוכר
כוס וחצי מים
מיץ מחצי לימון סחוט
חצי כפית מי זהר

אופן הכנה:

מתחילים בהכנת סירופ סוכר
בקלחת מערבבים את הסוכר, המים, לימון ומי זהר עד רתיחה.
ממשיכים לבשל על אש בנונית עד הפיכת הנוזל לסירופ.

הכנאפה
מפרידים לבודדים את שערות הקדאיף בקערה גדולה.
מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה ועוטפים את שערות הקדאיף בתנועת חיכוך בין הידיים.
מחלקים את כמות הקדאיף לשניים
חצי ראשון
מצפים מחבת שטוחה בשכבת חמאה ולאחר מכן מניחים בהידוק את שערות הקדאיף על כל בסיס המחבת.
מפזרים את תערובת הגבינות ברווחים קטנים בניהם (אין צורך לשטח בשלב זה)
חצי שני
מכסים את שכבת הגבינה בשערות הקדאיף, מהדקים ומשטחים מעט.
מטגנים כמה דקות עד הזהבה והופכים בעזרת צלחת מוצמדת ***

מפזרים את סירופ הסוכר בניחוח הזהר ומקשטים בפיסטוקים
בתאבון

*** לא לשכוח להוסיף חמאה לפני החזרת צד השני של הקדאיף

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...