המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מנצר
לתחתית:
200 גרם עוגיות בטעם חמאה מרוסקות
3 כפות סוכר
100 גרם שוקולד
100 גרם חמאה
ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד עם החמאה , ומערבבים עם העוגיות והסוכר.
משטחים בתבנית קפיצית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב .
למלית הגבינה :
1 ק"ג גבינה
1 שמנת חמוצה
1.5 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות נס קפה מומסות ברבע כוס מים
200 גרם שוקולד
5 ביצים
3 כפות קורנפלור
ציפוי
400 גרם שמנת חמוצה ו2 כפות סוכר.
לתחתית:
200 גרם עוגיות בטעם חמאה מרוסקות
3 כפות סוכר
100 גרם שוקולד
ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד עם החמאה , ומערבבים עם העוגיות והסוכר.
משטחים בתבנית קפיצית עגולה מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב .
למלית הגבינה :
1 ק"ג גבינה
1 שמנת חמוצה
1.5 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות נס קפה מומסות ברבע כוס מים
200 גרם שוקולד
5 ביצים
3 כפות קמח קורנפלור
ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל
בינתיים בקערה מערבבים את הגבינה , השמנת סוכר וסוכר וניל.
מוסיפים את הקפה ומערבלים קלות, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים בעדינות עד שהן נבלעות , מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים שוב כדי שלא יווצרו גושים.
מעבירים חצי מהמלית לקערה אחרת ומוסיפים אליה את השוקולד המומס, מערבבים עד ליצירת מסה אחידה.
יוצקים לתבנית ומכניסים להקפאה של כשעה ( את שאר המלית שומרים בינתיים במקרר)
מחממים תנור לחום נמוך של 150 מעלות
אחרי שההבסיס עם הגבינה קצת קפא והתייצב , יוצקים את שאר המלית .
אופים כשעה
בינתיים בקערה מערבבים 400 גרם שמנת חמוצה ו2 כפות סוכר .
מוצאים את העוגה ומקררים אותה קצת על השיש ( לא לכבות את התנור )
מורחים את הציפוי שמנת ומחזירים לתנור החם לעוד 10 דקות, מכבים את התנור ונותנים לה להתקרר בתנור, מעבירים לקירור לכמה שעות ואוכלים בתיאבון 🙂