המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת רענן
2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה
כוס חלב
2 חבילות גבינה לבנה 5%
חבילת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
חבילת ביסקויטים (250 גרם)/ עוגת ספוג/ עוגיות חמאה/ לוטוס (מה שאוהבים)
פירות מאיזה סוג שרוצים (תותים, פירות יער, קיווי, מנגו וכו׳)
כלי שקוף מרכזי גדול (ראו בתמונה לדוגמא).
במעבד מזון גורסים את חבילת הביסקוויטים/ עוגיות לפירורים גסים. אם משתמשים בעוגת ספוג, לפרוס אותה לפרוסות דקות וארוכות.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר במשך 2 דק׳ במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה (להיזהר מהקצפת יתר, הקצפת עלולה להישבר).
לאחר מכן להוסיף את הגבינה הלבנה ולערבל עוד 20 שניות עד לאיחוד.
מסדרים שכבות בכלי:
מפזרים שכבה דקה אחידה של פירורי העוגיות/ פרוסות העוגה בתחתית הכלי. מעליה מסדרים שכבה אחידה מתערובת הגבינה, ומעל מניחים בצורה יפה פירות. ככה ממשיכים שכבות שכבות עד שמגיעים למעלה.
טיפ: ניתן לסדר את הפירות בכל צורה שרוצים, לקבלת סידור כמו בתמונה פשוט לסדר מסביב לכלי שכבת פירות ״עומדים״, שנשענים על דפנות הכלי, לפני שמתחילים לסדר את השכבה הראשונה.