המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת קריב כהן
לבצק פריך:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם קמח
25 גרם קורנפלור
30 גרם סוכר
קורט מלח
1 חלמון
1 כף ליקר אמרטו (או ברנדי או רום)
יוגורמה כבשים
למלית שוקולד:
פקאן סיני גרוס דק
200 גרם שוקולד מריר
2 כפיות נס קפה
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
בצק פריך:
שמים את החמאה, הקמח, הקורנפלור, הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים.
מוסיפים את החלמון והליקר ומעבדים רק עד קבלת בצק יחד עם מעט יוגורמה כבשים.
משטחים את הבצק לדיסקית ומצננים במקרר למשך כשעה.
מרדדים את הבצק הקר לעובי של 2-3 מ"מ (יותר דק מרידוד לטארט בגודל רגיל) וקורצים לעיגולים קצת יותר גדולים מגודל הרינגים.
מרפדים את הרינגים עם הבצק תוך כדי הידוק לדפנות ולתחתית. חשוב מאוד לרפד את התבניות כמו שצריך, על מנת שדפנות הבצק לא "יצנחו" באפייה. את הרינגים עם הבצק מצננים בפריזר עד שהם קפואים לגמרי (משהו כמו חצי שעה –שעה).
בינתיים מרתיחים את השמנת המתוקה. שמים את השוקולד המריר והנס קפה בתוך קערה. יוצקים עליהם את השמנת החמה, ממתינים כדקה וטורפים במטרפה ידנית עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים חלמונים בזה אחר זה תוך ערבוב עד שהם נטמעים בתערובת.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מפזרים מעט פקאן סיני גרוס בתחתית כל טארטלט ומעליו יוצקים את מלית השוקולד כמעט עד החלק העליון.
אופים במשך 10-14 דקות עד התייצבות. המלית נראית עדיין קצת נוזלית בתום האפייה, אבל היא מתייצבת בקירור.
מקשטים את הטארטלטים בקליק או שוקולד אחר ומגישים 🙂