המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מורלס
תבנית
שמנת 9% (250 מ"ל),
עגבניות – אפשר גם שרי חתוך
פטריות שמפיניון (טריות/קופסת שימורים), חתוכות דק
רסק עגבניות
קצת קטשופ (לפי העין)
[אפשר להוסיף גם פלפל אדום/צהוב]
זיתים שחורים (להשאיר לסוף)
עלי לזניה
גבינות:
צהובה, בולגרית, פטה, קוטג' (2 חבילות)
תבלינים:
אבקה למרק ירקות/פטריות
שמיר
פטרוזיליה
אם יש תבניות קשות (קוביות כאלו בגודל של אגודל) כאלו (ולא אבקה) למרקים בטעם פטריות זה יהיה מעולה!
רוטב:
חותכים את העגבניות והשמפיניון…מטגנת קצת בסיר קטן עם טיפה שמן.
מוסיפה את הרוטב, מחכה שהעגבניות יתרככו, מוסיפה בהדרגה את התבלינים, רסק עגבניות ואם הקטשופ מתוק תוסיפי קצת לפי הטעם.
הרוטב אמור להיות אדמדם ונוזלי (שיכלול שלי). אם רוצים שיהיה יותר גבינתי, יש להוסיף גבינה צהובה מגורדת ולערבב..אבל שלא יהיה קשה אלא רוטב נוזלי.
*ברגע שמסיימים עם הרוטב יש להפעיל תנור על 180 ככה.
הכנת הלזניה:
שכבה ראשונה – לשים על התבנית את הקוטג בצורה אחידה ושטוחה (בלי חורים, בצורה נדיבה:))
להוסיף רוטב עם העגבניות והפטריות ואת דפי הלזניה.
שכבה שנייה- להוסיף גבינה חצי קשה פטה/בולגרית בצורה אחידה, לחתוך לרצועות או לפורר…שזה יהיה מפוזר בצורה אחידה ונדיבה. מוסיפים רוטב ועוד שכבת עלי לזניה.
שכבה שלישית (לא חובה) – מוסיפים עוד שכבת גבינות עם אותו עיקרון^
שכבה אחרונה – אפשר להיות יצירתיים:
אני בדרך מוסיפה אחרי העלי הלזניה של השכבה הקודמת גבינה צהובה מפוררת/דפים, ועל זה מפזרת זיתים שחורים
הצעות אחרות (למביני עניין) – על עלי הלזניה לשים רוטב עגבניות/קטשופ, גבינה צהובה ולפזר תבלינים של פיצה
להכניס לתנור ולאפות 45 דקות.
כשמוציאים את הלזניה היא תיהיה עדיין נוזלית …אפשר לחכות 20 דקות היא תתקשה קצת אבל עדיין תהא נוזלית
רק אחרי שהיא שוהה במקרר היא מתקשה יותר.
הלזניה טעימה בשני המצבים קרה היישר מהמקרר / אחרי חימום במיקרו!
יאיי עשיתי לעצמי דודא ללזניה
בתיאבון!