המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת בן משה
1 ליטר חלב
1/2 ק"ג סוכר
50 גר' חמאה
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים
2 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לפי הטעם (מריר/חלב/נוגט/ משהו אחר שאוהבים)
חלב מרוכז:
שמים בסיר רחב את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עוד חצי שעה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
מערבבים את הקורנפלור והמים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק.
מבשלים עוד 15 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד.
לגלידה:
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצפת יציבה
להוסיף 400 גר' חלב מרוכז ולקפל/ להקציף עוד טיפה עד שזה יציב שוב.
לטעם שוקולד-להמיס 200 גרם שוקולד מריר עם מעט שמנת מתוקה במיקרוגל לקרר מעט ואז לקפל לקצפת והחלב המרוכז.
לטעם נוגט- להמיס במיקרוגל 200 גרם שוקולד נוגט עם מעט שמנת מתוקה לקרר מעט ואז לקפל לקצפת והחלב המרוכז.
אפשר לשחק עם טעם הגלידה לפי טעמכם..
אפשר להוסיף שוקולד קצוץ, או אגוזים קצוצים, סוכריות וכל מה שאוהבים.