המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מהרבני
1 קג קמח
50 גרם שמרים טריים
קורט מלח
5 כפות סוכר
גרידת לימון+מיץ מלימון אחד
כף קוניאק
3 חלמונים+ביצה 1
1 כוס מים פושרים
200 גרם חמאה
למילוי:
2 חבילות גבינת כנען
1 כוס סוכר
1 גבינה לבנה 9%
1 ביצה
1 כף פודינג וניל
צימוקים (לא חייב)
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה ולשים במשך 5 דקות עד לבצק אחיד.
מוסיפים את החמאה בהדרגה עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.
מערבבים יחד את כל חומרי המילוי.
מרדדים את הבצק וחותכים לריבועים בגודל 10*10
מניחים כף מהמילוי במרכז כל ריבוע ומקפלים את הקצווות כלפי פנים לצורת מעטפה.
מניחים לתפיחה כחצי שעה.
מברישים בביצה ואופים ב170 מעלות 15-20 דקות עד שמזהיב