המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת בר מוחא
לבצק
קמח 1 קג
מים 2כוסות
חומץ 2כפות
מלח כף
שמן להניח בו את הבצק
.
למילוי
עלי מנגולד
גבינה טוב טעם טרה
גבינת נועם מגורדת טרה
גבינת שמנת 5%טרה
מלח פלפל שחור
ביצה ושומשום למרוח ולפזר מעל
לערבב את כל חומרי הבצק עד קבל בצק
חלק וגמיש לתת לנוח .
לחלק ל12 חלקים שווים ולכדרר ולהניח בכלי כשהם מכוסים בשמן להכניס למקרר לכמה שעות אפשר גם לילה ככול שינוחו כך יהייה קל לעבוד איתו.
שמן להניח את הבצק
המילוי
לקצוץ את עלי המנגולד ,להוסיף את הגבינות לטעום ולטבל מלח פלפל שחור
ההרכבה: לוקחים כדור בצק מתוך כלי השמן ומתחילים לפתוח אותו בעזרת הידיים על ידי מתיחתו מהמרכז החוצה. אם רוצים להיעזר תחילה במערוך, מניחים מעל הבצק נייר אפיה ומרדדים מעט. ממשיכים בעזרת הידיים עד לקבלת יריעה דקה ככל האפשר. מיישרים בעזרת סכין את השוליים.
הקצוות, שורה מהבצק ומגלגלים לאט ובעדינות לצורת נקניק. כורכים לשבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מוברש בשמן קנולה. ממשיכים כך עם שאר כדורי הבצק.
מורחים ביצה ,מ0זרים שמן
לתנור שחומם מראש 180מעלות ל20 דקות או עד שרואים משחים וצבעו יפה.
בתאבון