לבצק פסטה/רביולי:
200 גרם קמח פסטה
2 ביצים
כף מים במידת הצורך
למלית גבינות:
חצי חבילת גבינת טוב טעם טרה
בטטה קטנה צלויה בתנור (150 גרם לאחר הצליה)
4 כפות פרמזן
לרוטב:
חצי מיכל שמנת מתוקה 38% טרה
חצי כוס יין לבן
מלח, פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט
2 כפות פרמזן
מכינים את המלית:
צולים את הבטטה בשלמותה עם הקליפה בתנור עד לרכות ומצננים
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, במידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.
מכינים את הבצק:
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח וביצים ולשים כדקה.
במידה והבצק יבש ולא מתגבש מוסיפים כף מים ולשים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות אחיד ורך למגע
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כעשרים דקות בטמפ' החדר
מחלקים את הבצק לשני חלקים, לוקחים חלק אחד ואת החלק הנותר מכסים במגבת
מקמחים מעט את מכונת הפסטה ומרדדים כל חלק של הבצק לעלה דק, כאשר הכפתור הוא על הספרה 0, מרדדים 3 פעמים על מצב 0 .
אח"כ מרדדים כל עלה פסטה עד לדרגה 6 במכונה
מניחים את העלה המרודד על משטח מעט מקומח, שמים כפית של המלית במרווח אחד מהשני ,מניחים עוד עלה מרודד של פסטה, מהדקים מעט סביב המלית וקורצים לעיגול.
מסדרים את הרביולי המוכנים על מגש מקומח מעט
מכינים את הרוטב:
במחבת רחבה שמים שמנת מתוקה ויין לבן ומצמצמים על להבה גדולה כחמש דקות עד שהרוטב מסמיך, מתבלים ומוסיפים פרמזן
מבשלים את הרביולי:
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, כאשר המים רותחים שמים את הרביולי ומבשלים כ-3 דקות עד שהרביולי צפים למעלה והבצק מוכן
מעבירים את הרביולי למחבת עם הרוטב החם, מוסיפים כף ממי הפסטה, מבשלים כדקה ומגישים