יהושע tbwa

קיש בטטה, גבינות ופסטו

קיש בטטה, גבינות ופסטו

המרכיבים:

לקלתית:
100 גר' חמאה טרה חתוכה לקוביות
150 גר' קמח
1 חלמון
חצי כפית מלח
3-4 כפות חלב טרה

לקרם רויאל:
250 מ"ל שמנת מתוקה טרה
2 ביצים בגודל m
2 כפות קמח
מלח, פלפל
2 ענפים של טימין (לא חובה)
2כפות פסטו (אפשר יותר למי שאוהב)
100 גרם בולגרית מעודנת צוריאל חתוכה לקוביות (אפשר גם פחות אם לא אוהבים מלוח)

תוספות:
2-3 בטטות בינוניות
1 בצל גדול
גבינה צהובה מגורדת טרה

אופן הכנה:

לבצק:
במיקסר עם וו גיטרה נעבד חמאה קמח ומלח, עד למרקם פירורי- נוסיף את החלמון והחלב ונמשיך לעבד עד לאיחוד (עד שנוצרים גושים גדולים שאפשר לחבר יחד, אם מרגיש לכם יבש אפשר להוסיף מעט חלב, הקפידו על מינימום עיבוד).
נעטוף היטב בניילון נצמד ונכניס את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות (חשוב! הרבה יותר קל לעבוד איתו ככה, גם נוח וגם מתקרר מהר יותר ככה).
בינתיים נרתיח בסיר פרוסות/קוביות בטטה כ- 15 דק' עד שיתרככו מעט, ונטגן בנפרד בצל עד להזהבה (אפשר גם לוותר על בצל).

הכנת הרויאל:

נערבב בקערה את כל המוצרים ונערבב היטב, נניח בצד.
את הבצק שקיררנו נרדד לעובי חצי ס"מ בערך בין 2 ניירות אפייה ונשטח בתבנית משומנת היטב, נסדר את פרוסות הבטטות והבצל ונשפוך את קרם הרויאל באופן שווה על הבטטות. נדאג שהכל מכוסה בקרם ונפזר גבינה צהובה מגוררת לפי הטעם 😋
נאפה בחום של 175° למשך 45-50 דקות.

בתאבון!

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...