לתחתית:
200 גרם עוגיות לוטוס
60 גרם חמאה מומסת
לבלילת הגבינה:
½ 2 חבילות גבינת שמנת טרה
250 גרם גבינה לבנה 5% טרה
185 גרם סוכר (כוס פחות כף)
200 גרם שמנת חמוצה טרה
3 ביצים בגודל L
כפית מחית/ תמצית וניל
20 גרם קמח (2 כפות)
לבלילת הגבינה- לוטוס:
122 גרם (1/2 חבילה) גבינת שמנת טרה
130 גרם ממרח לוטוס (חצי מיכל פחות 2 כפיות)
ביצה בגודל L
30 גרם סוכר (2 כפות)
1/4 כפית מלח
מחממים תנור לחום של 150º.
להכנת הבסיס, טוחנים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים. מערבבים עם חמאה מומסת ומשטחים בתבנית בקוטר 24-26 ס"מ.
להכנת בלילת הגבינה, מערבבים את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, הוניל והביצים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
להכנת בלילת הגבינה לוטוס, מערבבים את הגבינה וממרח הלוטוס. מוסיפים את הביצה, הסוכר והמלח.
מוזגים את בלילת הגבינה על בסיס העוגיות. מוזגים בעזרת כף את תערובת הלוטוס מעל תערובת הגבינה- מפזרים את תערובת הלוטוס בצורה אקראית. בעזרת סכין "מקשקשים" בתוך תערובת הגבינה, כך שנוצרת דוגמאת שיש.
מכניסים את התבנית לתנור החם, ואופים עד שהשוליים יציבים מאוד והמרכז עדיין מעט רוטט.
מצננים ומעבירים למקרר.