יהושע tbwa

סמיפרדו חלבה וטחינה

סמיפרדו חלבה וטחינה

המרכיבים:

לסמיפרדו:

4 חלמונים

170 גרם סוכר

גרורת לימון מחצי לימון

4 כפות יוגורט טבעי של מולר

100 גרם טחינה גולמית אחווה

1 כוס שמנת מתוקה טרה

100 גרם חלבה מפוררת (השתמשתי בחלבה בטעם וניל ואגוזי לוז)

3 כפות פיסטוקים קצוצים גס

לקישוט: (לא חובה)

1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת

2 כפות חלב

1 סוכר וניל

פיסטוקים קצוצים/ בוטנים גרוסים

רוטב סילאן

עלי לימונית (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק ב-2 שכבות של ניילון נצמד. שומרים בצד.
  2. מערבבים בקערה חסינת חום חלמונים וסוכר.

מעבירים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומערבבים כ-5 דקות עד שהתערובת מבעבעת.

מסירים מהאש ומקציפים 7-8 דקות עד שהתערובת תפוחה וסמיכה.

  1. מערבבים פנימה:

טחינה גולמית, גרורת לימון ויוגורט.

  1. בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה (במרקם יוגורט).

מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת החלמונים.

מוסיפים פנימה בתנועות קיפול את החלבה המפוררת והפיסטוקים.

  1. מעבירים לתבנית, מיישרים ומכסים היטב. שומרים במקפיא לפחות 6 שעות ועדיף לילה שלם.

לקישוט:

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל וחלב ומעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן.

מרכיבים את המנה:

מוזגים סמיפרדו חלבה לקעריות ומזלפים מעל קצפת. יוצקים מעט רוטב סילאן למעלה ומפזרים פיסטוקים/ בוטנים. מעטרים בעלי לימונית ומגישים מיד.

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...