לסמיפרדו:
4 חלמונים
170 גרם סוכר
גרורת לימון מחצי לימון
4 כפות יוגורט טבעי של מולר
100 גרם טחינה גולמית אחווה
1 כוס שמנת מתוקה טרה
100 גרם חלבה מפוררת (השתמשתי בחלבה בטעם וניל ואגוזי לוז)
3 כפות פיסטוקים קצוצים גס
לקישוט: (לא חובה)
1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
2 כפות חלב
1 סוכר וניל
פיסטוקים קצוצים/ בוטנים גרוסים
רוטב סילאן
עלי לימונית (לא חובה)
מעבירים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומערבבים כ-5 דקות עד שהתערובת מבעבעת.
מסירים מהאש ומקציפים 7-8 דקות עד שהתערובת תפוחה וסמיכה.
טחינה גולמית, גרורת לימון ויוגורט.
מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת החלמונים.
מוסיפים פנימה בתנועות קיפול את החלבה המפוררת והפיסטוקים.
לקישוט:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל וחלב ומעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן.
מרכיבים את המנה:
מוזגים סמיפרדו חלבה לקעריות ומזלפים מעל קצפת. יוצקים מעט רוטב סילאן למעלה ומפזרים פיסטוקים/ בוטנים. מעטרים בעלי לימונית ומגישים מיד.