לעוגיות –
שברי עוגיות בחיתוך גס
מעט חלב 3% של טרה
לקרם וניל –
2 מכלים של שמנת מתוקה 38% טרה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס אבקת סוכר
4 כפות גבינה לבנה 5% של טרה, לאחר 10 דק' סינון (אפשר להחליף בגבינת טוב טעם של טרה)
לקרם קרמל –
מוסיפים לקרם הוניל כף גדושה של ממרח לוטוס בטעם קרמל.
לקישוט –
כיד הדמיון הטובה: שברי עוגיות, דובדבנים, תותים (אחרונים לעונה!), מקל קינמון נעוץ בקינוח, אגוזים מסוכרים ועוד.
עוגיות –
שמים מעט חלב בכוס, ומטפטפים על שכבות שברי העוגיות על מנת לרכך אותן.
קרםוניל וקרם קרמל-
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה, אבקת סוכר, פודינג וניל, גבינה לבנה מסוננת עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
מעבירים 4\3 מהקרם לשקית זילוף ומצננים.
מוסיפים לקרם שנותר בקערה כף גדושה של ממרח לוטוס בטעם קרמל (אפשר לבחור בממרח לוטוס עם שברי עוגיות), וגם אותו מעבירים לשקית זילוף ומצננים.
מזלפים קרם וניל על שכבת העוגיות.
מסדרים עוד עוגיות מע לקרם הוניל, ומעליהן מזלפים קרם קרמל (בשקית זילוף נפרדת) – מס' השכבות – פרי סטייל.
מצננים את הקינוחים להתייצבות.
מקשטים ומגישים בצנצנות קטנות או כוסות, שוב: פרי סטייל.
******
ללא גלוטן?
מחליפים את עוגיות הלוטוס בעוגיות ללא גלוטן.