יהושע tbwa

טארטל גבינה ופירות יער

המרכיבים:

לבסיס בצק פריך:
250 גרם קמח
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות
95 גרם אבקת סוכר
35 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים

לקרם תות קסיס:
3 גרם ג׳לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם מחית קסיס
100 גרם מחית תות
60 גרם חלמונים
60 גרם סוכר
75 גרם חמאה קרה בקוביות
חצי מכל גבינה 5% של טרה
חצי מכל שמנת מתוקה להקצפה של טרה

אופן הכנה:

אופן הכנת הבצק:

שמים את הקמח, מלח והחמאה במעבד מזון עם להב פלדה עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה. מרדדים את הבצק לתוך רינגים קוטר 5 או רינג אחד קוטר 20, מחוררים קלות ואופים באפייה עיוורת (עם קטניות) עד שמזהיב ואפוי.

אופן הכנת קרם תות קסיס:
שמים במקרר את קרם הג'לטין ואת המים למשך 10 דקות.
מעל סיר מים חמים, טורפים בקערה את שאר המרכיבים של הקרם עד להסמכה.
מורידים, ממיסים את הג׳לטין ומוסיפים לתערובת.
מקרררים את התערובת ל-45 מעלות ולבלנדר פנימה את החמאה הקרה. עוטפים בניילון נצמד על פני הקרם. מקררים כשעה.
מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך, מוסיפים את הגבינה ומקציפים יחד עוד קצת.
מקפלים את קרם הקסיס לתוך התערובת וממלאים את הטארטים. מקשטים איך שאוהבים ואוכלים.

בתאבון 🙂

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...