יהושע tbwa

אקלר מלוח במילוי גבינות

אקלר מלוח במילוי גבינות

המרכיבים:

לבצק רבוך:
1/2 כוס חלב טרה
1/2 כוס מים
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
100 ג' חמאה טרה לקוביות
1 כוס קמח
4 ביצים
50 ג' פרמז'ן מגורד

למלית גבינות:
200 ג' גבינת שמנת טרה
כפית שטוחה שום גבישי
3 חצאי עגבניה מיובשת קצוצה
חופן אורגנו טרי

להרכבה:
100 ג' שבבי פרמז'ן מיובש בתנור
120 מעלות כ10 דקות.
2 גמבות קלויות חתוכות לקוביות קטנות
ממרח פסטו

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
מחממים תנור ל170 מעלות.
בקלחת קטנה מביאים לרתיחה מים, חלב, חמאה, מלח, סוכר.
לאחר רתיחה מוסיפים בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ מערבבים עד לקבלת גוש בצק שנפרד מהדפנות.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה למשך 5 דק' עד לקירור חלקי.
מטמיעים ביצה אחת בכל פעם עד לחיבור מלא עם הבצק.
מוסיפים את הפרמז'ן ממשיכים לערבב עד לחיבור החומרים.
מעבירים לשק זילוף על צנתר משונן.
על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה מזלפים פסים במרווח של כ- 3 ס"מ מכל פס ואופים בתנור 170 מעלות 25 דקות עד לייבוש מלא (לא לפתוח את התנור ב15 דקות הראשונות).
מצננים על רשת ברזל.

הכנת המילוי :
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב.
שומרים במקרר עד להרכבה.

הרכבת האקלר:
בעזרת סכין משונן פותחים כמו סנדוויץ' את האקלר מורחים פסטו בתחתית.
מוסיפים קוביות גמבה קלויה.
מזלפים בצורה מעגלית את המילוי מפזרים מעל מעט שבבי פרמז'ן יבש וסוגרים עם המכסה המתאים.
את שאריות הפרמז'ן המיובש ניתן לטחון במטחנת תבלינים עם פפריקה ושום גבישי ולפזר בעזרת מסננת קטנה מעל האקלר או מעל הגבינות.

בהצלחה 🙏🏻
חג שבועות שמח

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...