יהושע tbwa

קיש גבינות ואנטיפסטי

קיש גבינות ואנטיפסטי

המרכיבים:

לבצק
2 כוסות קמח לבן
100 גר׳ חמאת טרה קרה
1 ½ כפיות מלח
1 כף מים
1 ביצה

למילוי
1 חציל בינוני
1 בטטה בינונית קלופה
1 פלפל אדום1 בצל סגול
3-4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
150 גר׳ גבינת מה עז משק צוריאל
¾ כוס (80 גר׳) גבינה צהובה נעם מגורדת
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה טרה
4 ביצים
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות (לא הכרחי)

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

אופן הכנה:

הכנת הבצק
1. שמים את חומרי הבצק בקערת מערבל עם וו גיטרה ומערבלים 1 עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי.

2. משמנים את התבנית ומחממים את התנור ל 170- מעלות. על 2 משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעובי ½ ס"מ ומרפדים את בסיס התבנית והדפנות. מסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק מהשוליים.

3. מכסים את הבצק בנייר אפייה עליו מפזרים שעועית יבשה 3 כמשקולת ואופים 20 דקות עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב.

 

הכנת המילוי
1. מחממים תנור ל 150- מעלות. פורסים את הירקות לפרוסות 1 בעובי 3-4 מ"מ )נפטרים מגבעול וגרעינים( ומסדרים על תבנית מצופה נייר אפייה. בוזקים על הירקות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים 40 דקות עד  הירקות רכים וזהובים. מצננים מעט ומניחים על בסיס הקיש.

2. במעבד מזון או ידנית טורפים את גבינת העיזים, גבינת נעם 2 מגורדת, שמנת מתוקה והביצים עד קבלת בלילה אחידה. אם רוצים מוסיפים עגבניות מיובשות ומערבבים. יוצקים את הבלילה על הירקות ואופים כ 40- דקות עד שהמילוי יציב ושחום.

 

 

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...