4 מנות
1 חלת בריוש
50 גר' חמאה טרה
גנאש שוקולד
250 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
מכל שמנת מתוקה 38% טרה
בלילה
מכל שמנת מתוקה 38% טרה
1 ביצה
1 חלמון
1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
1 כף אבקת סוכר
תותים
250 גר' תותים שטופים, מנוקים מגבעולים
וחצויים ל־ 2
1 כף סוכר
הגשה
גביע שמנת חמוצה 15% טרה
תותים
בקערה שמים את התותים והסוכר ונותנים להם לנוח יחד בטמפרטורת החדר כשעה.
גנאש שוקולד
בסיר, על אש נמוכה, ממסים שמנת ושוקולד עד שמתקבל מרקם חלק.
מסירים מהאש ומעבירים לשק זילוף.
בלילה מערבבים את כל חומרי הבלילה.
בריוש
פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ ( 2.5 אצבעות) ובעזרת סכין עושים כיס (חריץ).
מזליפים את גנאש השוקולד לתוך כיס הבריוש וטובלים את הבריוש בבלילת השמנת למשך כ־ 30 שניות מכל צד.
במחבת ממסים חמאה ומטגנים את הבריוש משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב (אם השוקולד בורח, לא נורא).
הגשה
מקציפים בעזרת מזלג את השמנת החמוצה (כמו שטורפים ביצה) כדי שתהיה אוורירית ובעלת מרקם חלק.
מניחים את הבריוש על צלחת הגשה ומפזרים מעל באופן חופשי שמנת חמוצה ותותים ואם רוצים מתפנקים בעוד גנאש שוקולד.