1 כדור בצק (לפיהמתכון הבסיסי)
100 גרם רוטב עגבניות (לפי המתכון הבסיסי)
150 גרם גבינת מוצרלה "נׂעם" מבלוק, קרועה בידיים לקרעים גסים
1 גזר כתום, שטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
1 גזר סגול, שטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
1 גזר לבן, שטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
1 סלק, שטוף, קלוף ופרוס לעיגולים דקים, מושרים במי קרח
1 תפוח אדמה סגול, שטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
1 תפוח אדמה ראטה, שטוף, קלוף, פרוס לעיגולים דקים, מושרים במי קרח
1 ארטישוק ירושלמי, שטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
מעט שמן זית
קורט סוכר חום בהיר (דמררה)
מלח, פלפל שחור גרוס
אפשרות לעיטור
עלי מיקרו אפונה
שף ברק חי חורש
מרדדים את כדור הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח לעיגול בקוטר של כ־ 40 ס"מ.
חותכים מהצורה שהתקבלה מרובע בקוטר 30X30 ס"מ בעזרת גלגלת של פיצה.
מניחים על רשת הפיצה ומתפיחים במשך 10 דקות.
מחממים תנור ל־ 300 מעלות.
מורחים את רוטב העגבניות על ריבוע הבצק, תוך שמשאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ ללא רוטב.
מפזרים קרעי מוצרלה מעל הרוטב.
מסננים את ירקות השורש ממי הקרח ומתבלים אותם במעט שמן זית, סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס.
מניחים את הירקות על שטח פני הפיצה בצורה חופשית.
מכניסים את הפיצה למרכז התנור החם ואופים במשך כ־ 8 דקות או עד להזהבת שולי ותחתית הפיצה.
מוציאים ומגישים.
אם רוצים מעטרים בעלי מיקרו אפונה.