יהושע tbwa

מאפה גבינות מלוח

המרכיבים:

למאפה
1 חבילה (600 גר׳) בצק עלים
(מומלץ על בסיס חמאה) מרודד מופשר

למילוי
1 יחידה (250 גר׳) גבינת טוב טעם טרה
2 כוסות (200 גר׳) גבינה צהובה
נעם מגורדת
150 גר׳ בולגרית 5% משק צוריאל
גליל מה עז (180 גר׳) משק צוריאל
1 גביע (100 גר׳) קרם גבינת
שמנת 5% טרה
כוס קמח לבן
1 ביצה
¼ כפית פלפל שחור
להברשה – 1 ביצה טרופה
לזרייה חופן שומשום וקצח

אפשרויות לגיוון
3-4 כפות של ממרח פסטו או ממרח
עגבניות מיובשות או ממרח זיתים

אופן הכנה:

1. מעבירים לקערה את חומרי המילוי ומערבבים עד קבלת 1עיסה אחידה. מחלקים את הבצק ל 4- מלבנים בגודל 27X15 ס"מ. עובדים עם כל מלבן בנפרד על נייר אפייה מקומח קלות ואת יתר מלבני הבצק שומרים בנתיים במקרר.

2. מברישים בביצה את אחת הצלעות המאורכת של המלבן, 2מורחים על הבצק רבע מהמילוי (משאירים 1 ס"מ ללא מילוי בכל צלע), מקפלים לחצי.

3. בעזרת סכין חדה חותכים את הצלע שסגרנו ל"שפיצים" 3 בעומק 2 ס"מ וסוגרים את שני פתחי הגליל הממולא לעגול עם חור באמצע.

4. מברישים את הבצק בביצה וזורים שומשום וקצח. 4מעבירים לתבנית אפיה יחד עם נייר האפייה ומאחסנים במקרר כשעה-שעתיים.

5. מחממים תנור ל 230- מעלות ואופים 15-20 דקות עד שפני 5 המאפה ותחתיתו שחומים.

 

 

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...