מרכיבים לבצק :
– 1 ק"ג קמח לבן מנפה
– 600 מ"ל מים
– כף שמרים יבשים
– כף סוכר לבן
– כף מלח דק
– 4-5 כפות שמן זית
מרכיבים למילוי :
– 200 גרם גבינה בולגרית 24% משק צוריאל – מגוררת
– 300 גרם מוצרלה נעם מגוררת
– 200 גרם גבינה צהובה נעם טרה 28% מגוררת
– חמאה טרה לסגירה
– ביצה טרופה להברשה
• לפני האפייה ניתן להוסיף כל תוספת שרוצים ( תירס/ זיתים/ בצל סגול וכו…)
אופן הכנת הבצק :
– לשים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה למשך כ-8 עד 10 דקות לקבלת בצק חלק ומעבירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה או עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לאחר מכן את הבצק ל- 10 כדורים ומתפיחים לעוד 10 דקות.
אופן הכנת החצ'אפורי :
– מערבבים יחד את הגבינות למילוי (בשלב הזה ניתן להוסיף את התוספות הרצויות לתוך התערובת)
– מרדדים את הבצק לצורה אובלית, לעובי של כחצי ס"מ ואורך של כ-20 ס"מ
– ממלאים את רוב שטח פני הבצק בכמות של כ-150 גרם תערובת גבינות ומקפלים את השוליים פנימה , כאשר מנסים ליצור צורה של סירה ואת הקצוות צובטים היטב.
– מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ 200 מעלות צלזיוס למשך כ- 10 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
• אם מעוניינים להוסיף ביצה לחצ'אפורי, באמצע האפייה יש להוציא את המאפה, לשבור ביצה מלמעלה ולהחזיר למשך זמן האפייה הנותר.